المقادير
نص كيلو لحمه مفرومة
فلفل رومي ألوان
بصلتين كبار
١م.ك نشا
بقدونس
كسبره
شبت
بهارات لحمة
ملح
فلفل أسود
للعجينة
٣ كوب دقيق
م. ك خميرة
م. ك سكر
٣ م. ك زيت
كوب مايه
الطريقة
الحشوه
في الكبة هنحط اللحمه والبصل ومعلقه نشا والبقدونس والشبت والكسبرة والبهارات والملح والفلفل وهنضربهم كويس جداً وبعدين نحط الفلفل الرومي ونضربه ضربة وحده سريعة
_ ممكن نزود أي إضافات حبينها وبهارات _
العجينة
لو مش متأكدين من أن الخميرة اللي بنستعملها كويسة هنعمل الأول اختبار الخميرة
معلقة كبيرة خميره مع معلقة سكر وربع كوب ماية دافيه وهنسيبهم لحد مايختمرو
هنجيب بولا كبيرة ونحط الدقيق والخيرة اللي عملناها والملح والفلفل الأسود والزيت وننزل بالماية شوية شوية لحد ما العجينة تلم ونعجنها مدة ماتقلقش عن عشر دقايق علي إيدينا أو في العجان
لازم العجينة تكون معانا طريه وبتلزق حبه صغيرة وبعدين هنسبها ترتاح لمده نص ساعة
بعد ماتختمر هنعمل العجينه كرات صغيرة ونسيبها تختمر تاني ربع ساعة علي الأقل
بالشكل ده ⬇️
بعد ماارتاحت هطلعها افردها واحط عليها الحشوة بالشكل ده ⬇️
هقفلها بطبقة تاني واقفل الأطراف كويس جداً
بالنسبة للوش هجيب معلقة نسكافية وربع كوباية ماية وادهن الوش بيهم بالفرشة
بعدين هدخلها الفرن من ربع ساعة لنص ساعة حسب الفرن وأفضل متبعاها لحد ماتستوي
❤بالهنا والشفاء
التسميات
طبخات