المقادير ⬇️
- كوبايه ونص دقيق متعدد الاستخدامات
- 2 معلقه صغيره سكر
- 2 معلقه صغيره بيكينج بودر
- معلقه صغيره بيكينج صودا (كربوباتو)
- ربع معلقه صغيره ملح
- معلقه صغيره فانيليا
- كوباية حليب دافي
- بيضتين كبار
- ربع كوباية زبده مذابه
طريقة التحضير ⬇️
- في طبق كبير هننخل الدقيق مع البيكينج بودر والبيكنج صودا والسكر والملح والفانيليا.
- نضرب البيض لحد ما ينفش وبعدين نضيف الحليب والزبده المذابه ونخفقهم كويس وبعدين نضيف خليط الدقيق ونخفقهم تاني لحد ما العجينه تبقى متماسكه ومش سايله اوي.
- نسخن طاسه تيفال على نار متوسطه وندهنها بنقطتين زيت او زبده وناخد شويه من العجينه بمغرفه صغيره وننزل بيها في نص الطاسه.
- نوطي النار خالص واول ما اللون يبقى دهبي نقلبه على الوش التاني لحد ما يحمر.
👈- ملحوظه: لازم نمسح الطاسه بفوطه نضيفه وندهنها بنقطتين زيت او زبده بين كل واحده والتانيه.
😊- بعد ما نخلص الكميه كلها ممكن نقدمه مع النوتيلا او العسل والفواكه.
التسميات
طبخات