تشيز كيك _cheese cake
المقادير :
بسكويت سادة مطحون
الكريمة 150 جرام جبنه كريمي كانت بره التلاجة من ساعه مثلا يعني مش ساقعة
( تلت كوب او ۱۰ حبات جبنة مثلثات او ۸ مکعبات گیري )
۱۰۰ جرام ساور کریم
( الكريمة الحامضة أو قشطة أو زبادي)
بیضة
نصف ملعقة صغيرة فانيليا سائله أو كيس كامل فانيليا
ملعقة كبيرة دقيق
٤ملعقة كبيرة سكر
الطريقة :
هنحط الجبنة مع الكريمة ونخلطهم لحد مايكون القوام بتاعهم سائل شوية في طب بره هنضرب البيض مع الفانيليا وبعدين نحطها علي خليط الجبنه والكريمة ونخلطهم كويس بعدها هنحط ال ٤ معالق سكر بالتدريج ونخلطهم وبعدها ننخل معلقة الدقيق ونخلطها معاهم
في مج ينفع يدخل المايكرويف ندهنو و نحط خليط البسكوت مع الزبده ونحط عليه خليط الجبنة وندخلو لمده من ٦٠ ل ٨٠ ثانية
⬅️ ممكن نعمل طبقات بدل طبقة يعني طبقة بسكوت وطبقة خليط الجبنة وهكذا لحد ما الكمية تخلص
😀 _الكمية تكفي ل ٢ مج
التسميات
طبخات